Intézmények / Családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat

Családsegítő- és gyermekjóléti szolgálatA Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2022. október 17-től átmenetileg a Művelődési Házban működik változatlan félfogadással!

 

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Kapcsolat:          25/484-834 (átmenetileg nem működik)

Családsegítők: Lajkó Ernesztina
  06-30-313-05-27
   
  Varga-Gyenge Ibolya

 

E-mail:

06-30-313-05-04


csaladsegitoeloszallas@gmail.com

Ügyfélfogadás
2424 Előszállás, Bem u. 1. (átmenetileg: Balatoni út 37., Művelődési ház)

Hétfő: 08.00 - 11.00 óráig
Kedd: 08.00 - 11.00 óráig
Szerda: 08.00 - 11.00 óráig
Csütörtök: 13.00 - 15.00 óráig
Péntek: 08.00 - 11.00 óráig

 

Tájékoztató

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Kik vagyunk?

A Szolgálatban két - szociális munkás diplomával rendelkező - családsegítő végzi a munkáját, akik sok szeretettel várják a segítséget kérőket és az érdeklődőket. Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 8 és 10 óra között, csütörtökön pedig 13 és 15 óra között tartunk ügyfélfogadást. Amennyiben telefonon szeretnének minket elérni, akkor a 06-25-484-834-es (átmenetileg nem működik), a 06-30-313-05-27 és a 06-30-313-05-04-es számon tudják ezt megtenni.

Kik nem vagyunk?

Bár hivatalos személyek vagyunk, mégsem vagyunk hatóság. A közbeszéddel ellentétben nem mi vagyunk a „Gyámügy”, nem mi „visszük el a gyerekeket”, a legfontosabb célunk a családok egyben tartása. Mi vagyunk azok, akik közvetlenül találkoznak a családdal, így a Gyámügyi Osztálynak jelzési kötelezettségünk van, a végső döntés ott születik.

Miben tudunk segíteni?

  • Információnyújtás: Minden olyan problémával várjuk a lakosokat, ami megnehezíti a családi életüket, Önökkel együtt gondolkozva igyekszünk segíteni a probléma megoldásában.

  • Ügyintézés: Nem biztos abban, hogy milyen ellátásokra jogosult? Nem biztos az igénylés menetében? Jöjjön be hozzánk, segítünk!

  • Lelki segítségnyújtás: Folyamatos problémáit nehezen vagy egyáltalán nem tudja kezelni? Szeretne egy szakemberrel beszélni, de nincs kihez fordulnia? Bár pszichológusok nem vagyunk, de szívesen meghallgatjuk, segítő szakemberként lehetőségeinkhez mérten támogatjuk, szükség esetén a megfelelő végzettséggel rendelkező szakértőhöz irányítjuk.

  • Komplex problémák a családban: Gyermekével problémák vannak, nehezen birkózik meg a kamaszkorral? Úgy érzi, hogy irányíthatatlan, bajba fog kerülni? Forduljon hozzánk bátran, hogy együtt próbáljuk megelőzni a bajt és a kialakult problémát orvosolni.

Miben tudnak nekünk segíteni?

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítői központi feladatuknak tekintik az adományosztást. Sok családunk van, akik nehéz helyzetben vannak, bármilyen apróságnak örülnek. Egész évben várjuk a felajánlásaikat, legyen az jó állapotban lévő ruha, bútor, konyhai eszköz, háztartási gép. Természetesen a legnagyobb segítséget az élelmiszer adomány jelenti. Mindennek örülünk, aminek Önök is örülnének, a befőzésből megmaradt lekvártól kezdve a zöldségeken át, a pékáruig.

Tudta?

Munkánk során a Szociális Munka Etikai Kódexe alapján dolgozunk. Ez alapján tiszteletben tartjuk minden ember méltóságát, jogait. Kötelességünk kerülni a negatív diszkriminációt, nem tehetünk különbséget ember és ember között például nem, kor, vallási hovatartozás és etnikai hovatartozás alapján. A családsegítő alapvető kötelességei közé tartozik a titoktartás. Ez nem azt jelenti, hogy, ami a kliens és a családsegítő között elhangzik az csak teljesen kettejük között marad, hiszen a családsegítők szakmai kapcsolatban vannak több intézménnyel, akiket a titoktartás ugyanúgy köt. Tehát, ha szakmai megbeszélést tartunk, akkor bizonyos eseteket megbeszélünk, amik a megbeszélésen túl már nem juthatnak ki az etikai kódex szerint. Fontos még megemlíteni, hogy, amikor segíteni próbálunk egy kliensnek, akkor a probléma megoldásában neki is részt kell venni, igyekszünk ösztönözni erre. A szociális munkás egy hivatalos személy, aki a kliensével nem állhat baráti, rokoni viszonyban. Azért dolgozunk, hogy segítsünk, meghallgassuk a klienseket, amennyiben fennáll baráti vagy rokoni viszony a szakmaiság elveszik, így teljes körű segítséget nyújtani nem tudunk. Az elvégzett munkáért a kliensektől ajándékot, bármiféle juttatást elfogadnunk szigorúan tilos. Higgyék el, egy pillanatig sem várjuk ezt el, azért vagyunk, hogy segítsünk.

Sok szeretettel várjuk Önöket, bármilyen problémával keressenek minket bátran a Bem u. 1. szám alatt.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy munkaidőn kívül nem tudunk a rendelkezésükre állni, a privát elérhetőségeinket ezért ne keressék. Amennyiben krízishelyzet adódik, a központi ügyelet telefonszámán tudnak segítséget kérni: 06-20-387-2059

Varga-Gyenge Ibolya családsegítő
« Vissza az előző oldalra!

Előszállás Nagyközség Önkormányzata - Magyar