Széchenyi 2020 pályázatok / Előszállás Önkormányzati épületeinek

Előszállás Önkormányzati épületeinekENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS
ELŐSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEIBEN

A kedvezményezett neve: Előszállás Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Előszállás Önkormányzati épületeinek energetikai fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 141.070.870 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100

A projekt befejezési dátuma: 2015. december 15.

A projekt azonosító száma: KEOP-5.7.0/15-2015-238

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt alapvető célja az önkormányzati épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése. A fejlesztés eredményeként olyan középületek jöttek létre, ahol az energiatakarékos technológiai megoldások alkalmazásával a település fenntartási költségei szignifikánsan csökkennek. Hosszútávon Előszálláson a település éves széndioxid kibocsátása jelentősen csökkenni fog, ezzel is hozzájárulva a település természeti környezetének megőrzéséhez és energiabiztonságának megteremtéséhez.

A fejlesztés az Előszállási Művelődési Ház épületében (Előszállás, Balatoni út 31.), az Előszállási Iskola épületében (Előszállás Szögletkert 1.), valamint az Előszállási Óvoda épületében (Előszállás Fő tér 3) valósult meg. A költséghatékony működtetés érdekében az épületek határoló szerkezeteinek (falak, lábazat, födémek) utólagos hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje valósult meg.

Az épületegyüttes esetében az energiaracionalizálási fejlesztések eredményeként jelentősen csökkennek a jövőben a fenntartási költségek. Az épületek jelenlegi állapota alapján régóta indokolt a felújítás, a homlokzatok szigetelése, a födémek vízszigetelésének megoldása, az épületenergetikai mutatók javítása. Mindezek az Európai Unió Kohéziós Alap támogatásának köszönhetően most megvalósulhattak.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentőségű. A projektdokumentáció összeállításakor a önkormányzat az újrahasznosított papír használatát részesíti előnyben, valamint a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választ, amelyek környezetbarát közlekedési lehetőségekkel (kerékpár, autóbusz) könnyen elérhetőek.

 Csatolt fájl(ok):

« Vissza az előző oldalra!

Előszállás Nagyközség Önkormányzata - Magyar