Hírek / KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ I.

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ I.

Tisztelt Előszállásiak!

 

A világjárványt okozó koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt, a kormány által elrendelt intézkedéseket figyelembe véve az alábbi helyi és nem helyi döntésekről, de mindenképpen a mindennapi életünket érintő változásokról tájékoztatom Önöket:

Védőnői szolgálatot érintő változás

Kérjük, hogy Rauf Andrea védőnőt kizárólag telefonon keressék munkaidőben (8.00-16.00 óráig), a 30/36-35-569-es telefonszámon. A védőnővel való személyes találkozó kizárólag halaszthatatlan esetben lehetséges.

Az újszülöttek védőnői látogatása továbbra is biztosított, de csak előzőtes telefonos egyeztetés alapján.

2020.03.18.

Háziorvosi szolgáltatást érintő változás

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy rendelési időn kívül SZEMÉLYESEN NE KERESSÉK a háziorvosi rendelőben az asszisztenseket!

Mindenféle ügyben, amiben az asszisztensek ezidáig rendelkezésrre álltak, a továbbiakban is elérhetőek, de kizárólag telefonon, munkanapokon 8.00 órától 16.00 óráig, a 25/484-806-os telefonszámon!

A háziorvosi és a gyermekorvosi ellátás a továbbiakban is változatlanul, de kizárólag rendelési időben vehető igénybe személyesen.

 

Fogorvosi ellátást érintő változás

A fogorvosi ellátást érintően ezen a felületen is tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 10/2020.(III.14.) Korm. rendelet értelmében a fogorvosi alapellátás keretében kizárólag sürgősségi ellátás (pl. fájós fog, bedagadt arc, friss baleseti sérülés, állkapocsficam) nyújtható.

Kérjük, hogy csak azok a betegek keressék fel a fogorvost, akiknek sürgős beavatkozásra van szükségük, de előtte jelentkezzenek be rendelési időben a 25/484-823- as telefonszámon és kérjenek időpontot, hogy minél rövidebb legyen a várakozási idő!

2020.03.17.

 

Óvodát érintő döntések

 

1. Az Előszállási Patakparti Óvoda működése 2020. március 16. napjától határozatlan ideig, de legalább 2 hétig szünetel, de kivételes esetekben ügyeleti munkarendben látja el feladatát. Az óvoda kizárólag azokat a gyermeket fogadja, akiknek felügyeletéről szülei munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak gondoskodni.

Kérem, hogy aki tud gyermeke óvodán kívüli felügyeletéről gondoskodni, jelezze mielőbb az óvodavezető vagy a csoport óvónő felé - a gyors kommunikáció érdekében - elsősorban a csoportok Facebook oldalán.

Nyomatékosan felhívom a szülők figyelmét, hogy beteg gyermeket semmilyen körülmények között ne vigyenek az óvodába, a beteg gyermek felügyeletét az intézményvezető meg fogja tagadni!

Az óvodai hiányzás igazolt távollétnek minősül.

 

2. Az óvoda épületébe belépni kizárólag az udvar felőli bejáraton lehetséges, de tovább az épületbe a szülők nem mehetnek be! A gyermekek fogadása és átadása kizárólag itt történik.

 

3. Az óvodából távol lévő gyermekek napi egyszeri meleg étellel való ellátásának érdekében kérjük, hogy a szülők mielőbb jelezzék ez iránti igényüket telefonon (25/484-440) vagy a csoport Facebook oldalán az óvodavezető, a csoport óvónői, vagy az élelmezésvezető felé.

Igény esetén az ebédet egyszer használatos műanyag edényben lehet elvinni minden munkanapon 11-13 óra között az óvoda konyhájáról.

 

Iskolai étkeztetést érintő döntések

 

Azon általános iskolás gyermekek számára, akik eddig is étkeztetésben részesültek, a napi egyszeri meleg ételt egyszer használatos műanyag edényben, elvitellel tudjuk biztosítani.

Kérem, hogy az igényeket az iskolában telefonon (25/484-819) vagy az osztályok Facebook csoportjában szíveskedjenek az osztályfőnökök felé jelezni.

Igény esetén az ebédet egyszer használatos műanyag edényben lehet elvinni minden munkanapon 11-13 óra között az óvoda konyhájáról.

 

Étkeztetést, szociális étkeztetést és házi segítségnyújtást érintő döntések

 

 

1. A szociális étkeztetés és házi segítségnyújtás alapellátást az önkormányzat továbbra is biztosítja. Annak érdekében, hogy a személyes érintkezés lehetőségének számát minél jobban csökkentsük, igényfelmérésre kerül sor az idős gondozottak körében.

2. A szociális étkeztetés 2020. március 16-tól egyszer használatos műanyag edényben történik minimum két hétig, de legkésőbb a veszélyhelyzet fennállásáig.

3. 2020. március 16. napjától a vendégétkeztetést határozatlan ideig, de minimum két hétre megszüntetjük.

Családsegítés

 

1. A családsegítés alapszolgáltatást az önkormányzat továbbra is biztosítja, de korlátozott ügyfélfogadás kereteit között minimum két hétig, de legkésőbb a veszélyhelyzet fennállásáig.

2. A családsegítők csak sürgős esetben, előzetes telefonos egyeztetést követően érhetőek el személyes találkozóra, de minden munkanapon, ügyfélfogadási időben rendelkezésre állnak telefonon.

Családsegítők:

Gráczer Zsuzsanna

 

Kozma Nikolett

Telefon:

06-25/484-834

 

06-30-313-05-27, 06-30-313-05-04

 

 

 

 

Előszállási Polgármesteri Hivatal

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedések bevezetése miatt az Előszállási Polgármesteri Hivatalban korlátozott ügyfélfogadást vezetünk be 2020. március 16. (hétfő) napjától, amely visszavonásig, de legkésőbb Magyarország kormánya által elrendelt veszélyhelyzet visszavonásáig érvényes. A korlátozott ügyfélfogadás a következőt jelenti:

  • Személyes megjelenés kizárólag ügyfélfogadási időben és kizárólag olyan esetben lehetséges, amikor előzetes telefonos egyeztetés alapján az ügyintéző szerint is halaszthatatlan ügyintézést igényel. Minden más esetben csak postai úton, Hivatali Kapun, telefonon és e-mailen folytatunk ügyintézést.
  • Az elérhetőség megtalálhatóak a hivatalos honlapon a következő linken: https://eloszallas.hu/hu/intezmenyek/polgarmesteri-hivatal/
  • Az Előszállási Polgármesteri Hivatalba érkező ügyfelek kizárólag az előtérben tartózkodhatnak, a beadandó iratokat a BEJÁRAT MELLETT elhelyezett dobozba kell elhelyezni.

Elérhetőségeink:

  • postai úton: 2424 Előszállás, Fő tér 3.
  • telefon: 25/484-802
  • hivatali kapu azonosító: ELOPOLGHIV
  • KRID azonosító: 106193917
  • kivételes esetben a következő e-mail címen: hivatal@eloszallas.hu

 

Számos ügyben az iratok elektronikusan beadhatóak, kérem, használják az Előszállás honlapjáról is indítható elektronikus ügyintézés felületet vagy a következő linket: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap


 

Könyvtár, művelődési ház

 

 

1. 2020. március 16. napjától minimum két hétig, de legkésőbb a veszélyhelyzet fennállásáig a könyvtár és a művelődési ház zárva tart.

2. A zárva tartás következtében elmaradnak a rendszeres kulturális és sport rendezvények, és az alkalmi rendezvények is.

3. Sürgős könyvtári igény esetén Tábiné Nyúl Gabriella nyújt segítséget az eloszallas@gmail.com e-mail címen.

 

 

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a koronavírussal és a veszélyhelyzetben kialakult jogrenddel kapcsolatban csak a hivatalos tájékoztatási felületeket vegye figyelembe (koronavirus.gov.hu).

 

Az Előszállást érintő további döntéseket a hivatalos honlapon (www.eloszallas.hu), a Facebookon (Előszállás Nagyközség oldal) és hirdetmények útján találják meg.

 

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a veszélyhelyzetben is őrizze meg nyugalmát, tanúsítson fegyelmezett, felelősségteljes magatartást! Mindenki közös érdeke, hogy a veszélyhelyzeti szabályokat betartsuk, melyekben a szakemberek által elmondottak a mérvadóak! Vigyázzunk magunkra és embertársainkra!

 

 

Előszállás, 2020. március 15.

 

 

                                                                                               Farkas Imre

                                                                                               polgármester

 Csatolt fájl(ok):

« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Előszállás Nagyközség Önkormányzata

2424 Előszállás,
Fő tér 3.
Telefon: +36/25/524-080
E-mail küldése
Előszállás Nagyközség Önkormányzata - Magyar