Hírek / KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ I.

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ I.Tisztelt Előszállásiak!

 

A világjárványt okozó koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt, a kormány által elrendelt intézkedéseket figyelembe véve az alábbi helyi és nem helyi döntésekről, de mindenképpen a mindennapi életünket érintő változásokról tájékoztatom Önöket:

 

Családsegítés

A családsegítés alapszolgáltatást az önkormányzat továbbra is biztosítja, de a korlátozott ügyfélfogadás 2020. június 2. napjától megszűnik.

Mivel a járványveszély még nem múlt el, kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindezek ellenére is csak azokban az ügyekben intézzék személyesen ügyeiket, amelyekben feltétlenük szükséges és az épületbe belépve kérjük, használják a fertőtlenítésre kihelyezett eszközöket!

 

A családsegítők a továbbiakban is elérhetők az alábbi telefonszámokon:

Családsegítők:

Gráczer Zsuzsanna (06-30/313-05-27)

 

Kozma Nikolett (06-30/313-05-04)

Telefon:

06-25/484-834

   

2020. június 2.

 

Előszállási Polgármesteri Hivatal

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedések bevezetése miatt elrendelt korlátozott ügyfélfogadás az Előszállási Polgármesteri Hivatalban 2020. június 2. napjától megszűnik.

Mivel a járványveszély még nem múlt el, kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindezek ellenére is csak azokban az ügyekben intézzék személyesen ügyeiket, amelyekben feltétlenük szükséges és a hivatalba belépve kérjük, használják a fertőtlenítésre kihelyezett eszközöket!

  • postai úton: 2424 Előszállás, Fő tér 3.
  • telefon: 25/484-802
  • hivatali kapu azonosító: ELOPOLGHIV
  • KRID azonosító: 106193917
  • kivételes esetben a következő e-mail címen: hivatal@eloszallas.hu

Számos ügyben az iratok elektronikusan beadhatóak, kérem, használják az Előszállás honlapjáról is indítható elektronikus ügyintézés felületet vagy a következő linket: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

2020.június 2.

 

Óvodát érintő döntések

Az Előszállási Patakparti Óvoda működése 2020. május 25. napjától újra a megszokott rend szerint zajlik, a gyermekeket létszámkorlát nélkül fogadja az óvoda, a továbbiakban már nem ügyeleti jelleggel.

Az óvodából a továbbiakban is távol lévő gyermekek napi egyszeri meleg étellel való ellátásának érdekében kérjük, hogy a szülők mielőbb jelezzék ez iránti igényüket telefonon (25/484-440) vagy a csoport Facebook oldalán az óvodavezető, a csoport óvónői, vagy az élelmezésvezető felé.

Igény esetén az ebédet egyszer használatos műanyag edényben lehet elvinni minden munkanapon 11-13 óra között az óvoda konyhájáról.

2020.05.25.

Védőnői szolgálatot érintő változás

A veszélyhelyzet megszűntetését követően Rauf Andrea védőnő által végzett védőnői szolgáltatások teljes körűen elérhetőek.

Mivel a járványveszély még nem múlt el, kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindezek ellenére is csak akkor keressék személyesen a védőnőt, amikor feltétlenük szükséges és a tanácsadóba belépve kérjük, használják a fertőtlenítésre kihelyezett eszközöket!

Kérjük, hogy a személyes megjelenést előtt kérjenek telefonon időpontot a védőnőtől (8.00-16.00 óráig), a 30/36-35-569-es telefonszámon.

Kérjük a megadott időpontot szíveskedjenek betartani!

 

Frissítve: 2020.06.23.

Háziorvosi szolgáltatást érintő változás

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy rendelési időn kívül SZEMÉLYESEN NE KERESSÉK a háziorvosi rendelőben az asszisztenseket!

Minden ügyben, amiben az asszisztensek ezidáig rendelkezésrre álltak, a továbbiakban is elérhetőek, de kizárólag telefonon, munkanapokon 8.00 órától 16.00 óráig, a 25/484-806-os telefonszámon!

A háziorvosi és a gyermekorvosi ellátás a továbbiakban is változatlanul, de kizárólag rendelési időben vehető igénybe személyesen. Kérjük, hogy a fenti telefonszámon kérjenek időpontot a rendelésen való megjelenésre!

Mivel a járványveszély még nem múlt el, kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindezek ellenére is csak akkor keressék személyesen az orvosi rendelőt, amikor feltétlenül szükséges és a váróba belépve kérjük, használják a fertőtlenítésre kihelyezett eszközöket!

2020.06.23.

 

Fogorvosi ellátást érintő tudnivalók

A fogorvosi ellátást érintően minden fajta kezelés végzése megengedett.

Az előjegyzés fontossága kiemelt, így kérjük, hogy mindenképpen jelentkezzenek be rendelési időben a 25/484-823- as telefonszámon és kérjenek időpontot!

A rendelő várójában maximium 3 fő tartózkodhat, így kérjük, hogy szíveskedjenek a kiadott időpontokat szigorúan betartani! Kérjük, hogy a váróban viseljenek szájmaszkot!

Mivel a járványveszély még nem múlt el, kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mindezek ellenére is csak akkor keressék személyesen a fogorvost, amikor feltétlenül szükséges és a váróba belépve kérjük, használják a fertőtlenítésre kihelyezett eszközöket!

 

2020.06.23.

 

 

Iskolai étkeztetést érintő döntések

 

Azon általános iskolás gyermekek számára, akik eddig is étkeztetésben részesültek, a napi egyszeri meleg ételt egyszer használatos műanyag edényben, elvitellel tudjuk biztosítani.

Kérem, hogy az igényeket az iskolában telefonon (25/484-819) vagy az osztályok Facebook csoportjában szíveskedjenek az osztályfőnökök felé jelezni.

Igény esetén az ebédet egyszer használatos műanyag edényben lehet elvinni minden munkanapon 11-13 óra között az óvoda konyhájáról.

 

Étkeztetést, szociális étkeztetést és házi segítségnyújtást érintő döntések

 

 

A szociális étkeztetés és házi segítségnyújtás alapellátást az önkormányzat továbbra is biztosítja, a veszélyhelyzet megszűntetésével már a saját ebédes használata megengedett.

A vendégétkezés igénybevétele újra lehetséges.

2020.06.23.

 

Könyvtár, művelődési ház

 

A veszélyhelyzet megszűntetésével a kultúrház és a könyvtár nyitva tarthat.

A 285/2020.(VI.17.) Korm. rendelet 2. §-a éretelmében akár a nyílt, akár a zárt térben megtartandó zenés,táncos rendezvények létszáma (a szervezők létszámával együtt) nem haladhatja meg az 500 főt.

Mivel a járványveszély még nem múlt el, kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az intézménybe belépve használják a fertőtlenítésre kihelyezett eszközöket!

 

 

 

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a koronavírussal és a veszélyhelyzetben kialakult jogrenddel kapcsolatban csak a hivatalos tájékoztatási felületeket vegye figyelembe (koronavirus.gov.hu).

 

Az Előszállást érintő további döntéseket a hivatalos honlapon (www.eloszallas.hu), a Facebookon (Előszállás Nagyközség oldal) és hirdetmények útján találják meg.

 

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a veszélyhelyzetben is őrizze meg nyugalmát, tanúsítson fegyelmezett, felelősségteljes magatartást! Mindenki közös érdeke, hogy a veszélyhelyzeti szabályokat betartsuk, melyekben a szakemberek által elmondottak a mérvadóak! Vigyázzunk magunkra és embertársainkra!

 

 

Előszállás, 2020. június 23.

.

 

                                                                                               Farkas Imre

                                                                                               polgármester

 Csatolt fájl(ok):

« Vissza az előző oldalra!

Előszállás Nagyközség Önkormányzata - Magyar